ALL PHOTOS JUDITH ROUMOU

GERRIT SCHOTTE JUST ARRESTED IN CURACAO LATEST UPDATES ENGLISH, DUTCH PAPIAMENTU

 Translation: The reasons why he was held were not given. In December the Justice Department raided his home and his party offices. His work chambers in Parliament were also raided.  A representative from the Justice Department suggested that the raid and investigation had to do with the laundering of money, and falsifying / producing fake documents.

The former Prime Minister was named 50 times in the register that was held by “Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) (MOT), so the charges involved illegal money transactions. They are investigation Schotte’s transactions  during his tenure as Prime Minister, there were discrepancies in the accounts, a discrepancy of 350 thousand Euros.

There are also questions about Schotte’s involvement with ‘alleged’ Sicilian Mob Boss Francesco Corallo, who donated large sums of cash to Schotte’s coffers -the MfK coffers. In Curacao it is illegal/forbidden to accept campaign funds from entities or persons who do NOT reside in island, or have business ties to the island.

(THIS IS A RUSH TRANSLATION- COME IN AND CORRECT – SHOULD YOU HAVE TO!

De reden voor zijn aanhouding is niet gegeven. In december deed Justitie een inval in het huis en de partijkantoren van Schotte. Ook werd zijn werkkamer in het parlement doorzocht. Justitie meldde toen dat de voormalige premier verdachte was in een onderzoek naar het witwassen van geld en valsheid in geschrifte.

De ex-premier wordt vijftig keer genoemd in het register dat wordt bijgehouden door het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Het betreft substantiële stortingen van contant geld op rekeningen van Schotte gedurende de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad van Curaçao. Het zou gaan om een bedrag van 350 duizend euro.

De voormalig premier wordt ook in verband gebracht met de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo. Die zou grote sommen geld hebben gestort in de kas van de partij van Gerrit Schotte, de MFK. Op Curaçao is het verboden om fondsen aan te nemen van mensen en rechtspersonen die niet op het eiland wonen of gevestigd zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.