judith roumou

Rotterdamse inzamelingsactie voor Sint-Maarten: vier à vijf zeecontainers vol

Het inzamelen van hulpgoederen voor het getroffen Caraïbische eiland Sint-Maarten gaat in Rotterdam als een speer. Na drie dagen tijd kunnen door de actie “Make St Maarten Great Again ” al zeker vier à vijf zeecontainers gevuld worden. Volgens initiatiefnemer Patrick Marcelino geven mensen massaal hulpgoederen af. “Het loopt storm. Echt geweldig! De donateurs komen overal vandaan. Uit Rotterdam, maar ook uit Amsterdam, Den Haag, Limburg , Friesland, Groningen en België. Mensen hebben vertrouwen in ons en daar zijn we heel erg dankbaar voor. Onze familie en vrienden op Sint-Maarten zullen dit heel erg waarderen.”Tweede orkaanVrijwilligers zijn aan de Zaagmolenkade in Rotterdam bezig om alle spullen te sorteren. Dat gebeurt in een ruimte van kunstcentrum AAA Gallery. “Mensen komen met water en levensmiddelen, kindervoeding, kinderkleding, survivalkits. Daar is ook er behoefte aan. We krijgen berichten van mensen op Sint-Maarten die hun kinderen niet meer kunnen voeden. Maar er is ook behoefte aan zaklampen en tenten. Bewoners zijn echt alles kwijt. “De ingezamelde goederen gaan zo snel mogelijk naar het getroffen gebied. “Ons doel is om alle spullen binnen tien dagen weg te hebben uit Nederland. Maar nu de tweede orkaan over het gebied gaat, moeten we wachten op berichten hoe het is gesteld met de haven en de luchthaven van Sint-Maarten.” https://makestmaartengreatagain.com/

 

Rotterdamse inzamelingsactie voor Sint-Maarten: vier à vijf zeecontainers vol

Rotterdamse inzamelingsactie voor Sint-Maarten: vier à vijf zeecontainers vol

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.